Cykl warsztatów kulinarnych "Polskość na talerzu" jest formą świętowania 100-lecia odzyskania niepodległości. Na każde warsztaty zapraszamy gości z innej szkoły.
W dniu 9 października 2018 miały w naszej szkole miały miejsce kolejne warsztaty kulinarne, tym razem dla uczniów szkoły podstawowej z Zapolic. Przewodnim tematem cyklu warsztatów jest "Polskość na talerzu".
Opiekunami gości z Zapolic byli uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych naszej szkoły. Uczniowie wspólnie przygotowali pierogi w różnym wydaniu: z kapustą i grzybami, z farszem z kaszy i szpinaku a także na słodko z twarogiem i owocami.
Na zakończenie wszyscy wspólnie degustowali sporządzone potrawy.
Uczniowie naszej szkoły wspaniale opiekowali się młodszymi kolegami i koleżankami, wspólnie przygotowując pierogi sklejając je różnymi metodami oraz ucząc ich sposobów serwowania.
Elementem warsztatów było także szykowanie stołów, dekorowanie i składanie serwetek.
Goście jednogłośnie stwierdzili, że byli zadowoleni z zajęć i czekają na kolejne zaproszenia.
Ośmiel się być mądrym
Zgodnie z decyzją Ministra Edukacji Narodowej informujemy, że
od soboty 24 października 2020
uczniowie i słuchacze KKZ rozpoczynają zdalny tryb nauki a zajęcia stacjonarne zostają zawieszone do odwołania.
© Copyright Zespół Szkół Rolniczych im. Władysława Grabskiego w Sędziejowicach